Selidbe Klavira

Selidba klavira

Među prevozom specijalnih tereta izdvaja se usluga koju najčešće vršimo, a to je prevoz klavira odnosno selidba klavira. Klaviri se prema nameni i veličini dele na:

Pijanino je najmanji klavir (ne racunamo el. klavire) napravljen je za kućnu upotrebu. Prosečna težina ovih instrumenata je od 190 do 250kg.

Polukoncertni klavir se takođe najčešće koristi za kućnu upotrebu. Prosečna težina ovog instrumenta je od 270 do 370kg.

Koncertni klavir kao što samo ime kaže se koristi u koncertnim halama. Dužina ovih instrumenata najčešće je oko 260cm, a prosečna tezina od 380 do 490kg, a postoje i primerci čija težina prelazi 550kg.

Selidba klavira Beograd

Klavir nije nameštaj, klavir je veoma osetljiv instrument, a takođe nije nimalo jeftin. Nosenje klavira treba prepustiti profesionalcima. U slucaju da klavir nose ljudi koji nemaju iskustva u nosenju klavira, moze doći do oštećenja klavira kako spolja, tako i iznutra, moze doći do oštećenja zidova stana, ulaznih vrata. Najgore bi bilo da se neko povredi prilikom nošenja Vašeg klavira (nažalost i to se dešava, a te povrede nisu nimalo naivne). Zato nemojte rizikovati, pozovite nas da prenesemo Vaš klavir.

Naši radnici poseduju neophodno iskustvo i tehniku za nošenje klavira (do sada smo uspešno preselili preko 120 klavira različitih dimenzija). Za nošenje klavira koristimo kolica specijalno izrađena za tu svrhu i trake za nošenje tereta. Klavir ne spuštamo na stepenište u toku nošenja tako da sigurno nećemo oštetiti točkiće Vašeg pijanina.

Kada je u pitanju prevoz polukoncertnog ili koncertnog klavira:
pre nošenja skidamo nogice klavira, a montiramo ih tek kada klavir unesemo u željenu prostoriju
klavir uvijamo u ćebad i zaštitne kartone pomoću streč folije i lepljivih traka

Pažnja
Pre nego sto nas angažujete za prevoz klavira obavezno proverite:
- da li klavir sa svojim dimenzijama
- fizički moze da prođe do prostora u koji nameravate da ga preselite (obratite pažnju na usko stepeniste, uska vrata, uske hodnike),
- da li klavir može da stane u prostoriju u koju želite da ga smestite itd.


Stvari koje treba imati na umu kada sami selite klavir

Bez obzira da li ste profesionalni pijanista, honorarno se bavite sviranjem klavira ili samo imate muzičkog člana porodice, verovatno razumete da selidba klavira nije isto što i pomeranje komada nameštaja. Klavir je više od skupog muzičkog instrumenta, posebno ako je u Vašoj porodici decenijama. Kakva god da su osećanja prema Vašem klaviru, znate da želite da stigne u besprekornom stanju na željenu adresu.

Evo nekoliko saveta koje treba imati na umu.

1. Uverite se da imate odgovarajuću opremu.
Posedovanje prave opreme može olakšati pomeranje klavira. Biće Vam potrebne teške trake za nameštaj, kolica za nameštaj i ćebad ili izdržljiv poklopac za klavir. Umotajte klavir u ćebad ili poklopcem za klavir da sprečite oštećenje klavira dok se krećete po uglovima i vratima. Pobrinite se da pričvrstite ćebad kaiševima ili pokretnom trakom kako ne bi klizali i padali tokom kretanja. Takođe, čak i ako Vaš klavir ima točkove, uvek treba da koristite kolica da ga pomerate. Točkovi za klavir su namenjeni samo za pomeranje klavira za nekoliko inča, a ne na potpuno novu lokaciju. Točkovi su delikatni i neće stabilizovati težinu kao kolica.

2. Pripremite klavir. Ako je moguće, skinite noge sa klavira i pomerite ih odvojeno. Uklanjanje nogu sprečava njihovo lomljenje ili oštećenje tokom kretanja. Takođe čini klavir lakšim i lakšim za manevrisanje. Ako uklonite noge, obratite pažnju na to gde idu svi delovi da biste mogli da ih ponovo pričvrstite nakon što klavir bude na novoj lokaciji.

3. Idite polako i držite klavir u ravnoteži.
Zbog unutrašnjih komponenti koje drže žice zajedno, klaviri su obično veoma teški i imaju delikatne noge. Ako se klavir izbaci iz ravnoteže, njegov unutrašnji rad bi mogao da se ošteti ili da padne i povredi nekoga. Razumevanje težine i ravnoteže klavira može vam pomoći da sprečite oštećenje klavira i povrede pokretača. Ako kotrljate klavir gore ili dole po rampi, vodite levom stranom klavira (strana bas tastature) jer je malo teža. Uzmite si vremena i idite polako dok pomerate klavir.

4. Ne pokušavajte da ga pomerite sami.
Uvek treba da imate tim koji će Vam pomoći da pomerite klavir. Generalno, trebalo bi da imate najmanje četiri osobe koje Vam pomažu — dvoje za podizanje i dvoje za vođenje i rukovanje opremom. Uverite se da svi znaju svoje specifične zadatke i za šta su odgovorni tokom selidbe pre nego što počnete. Dobra je ideja uspostaviti način komunikacije tokom celog procesa, bilo putem ručnih ili glasovnih signala.

5. Prvo ubacite klavir.
Ako tovarite klavir u kamion u pokretu sa drugim predmetima, uverite se da klavir prvi uđe. Što je dublje u kamionu u pokretu, to će biti sigurnije. Čvrsto pričvrstite klavir za unutrašnju stranu kamiona i postavite kutije oko klavira kako biste ga podržali dok kamion vozi putevima koji mogu biti kameniti ili neravni.

Međutim, klavir je mnogo veći i teži od većine Vašeg nameštaja, što otežava njegovo pomerenja ukoliko niste dobro opremnjeni. Možda je ipak, mnogo lakše i bezbednije unajmiti agenciju za profesionalne selidbe klavira. Konatktirajte nas.

064 0122 709


Prevoz klavira Beograd

Za informacije o našim uslugama i zakazivanju, budite slobodni da nas kontaktirate na broj telefona:

064 0122 709


Prevoz klavira, sefova, TA peći, vitrina

Pored usluga klasičnih selidbi (nameštaj, pokućstvo) naša firma se bavi i prevozom teških predmeta. U teške specijalne predmete spadaju svi predmeti čija težina prelazi 120kg (TA peći, sve vrste klavira, različite industrijske mašine, rashladne vitrine, sefovi-kase…).

Prilikom prevoza teskih predmeta najteži deo posla je: iznošenje predmeta iz objekta, utovar u vozilo, istovar iz vozila i unosenje u objekat (postavljanje u položaj koji Vi odredite).

Mnogi imaju glavobolju kada je potrebno da presele neki od teških predmeta. Nemojte da očajavate, jednim pozivom će te rešiti problem, pozovite nas.

Ne postoji predmet koji uigrani tim naših radnika nije uspeo da preseli,a neko posle nas jeste. Dok se dosta često dešava da budemo pozvani da odradimo posao koji ekipa pre nas nije uspela. Teško je opisati odusevljenje klijenata kada vide kako naši iskusni radnici sa lakoćom prenose predmet koji manje iskusna ekipa nije uspela ni da pomeri, uprkos velikim naporima.

064 0122 709