Agencija za selidbe Beograd

Ključna pitanja koja se postavljaju:

Odabir odgovarajuće kompanije za selidbe sa kompletnom uslugom je od suštinskog značaja za uspeh Vašeg preseljenja. Kao rezultat toga, izrada liste kritičnih pitanja koja treba da postavite selidima može Vam pomoći u odabiru najboljeg za Vaše individualne potrebe selidbe.

Koliko dugo kompanija posluje? - Raspitivanje o istoriji kompanije je odlično mesto za početak. Angažovanje dugo uspostavljenog selidbenog preduzeća implicira da oni moraju da rade nešto kako treba jer ne bi bili konkurentni tako dugo da su pružali usluge lošeg kvaliteta.

Da li je kompanija za selidbe registrovana? – Da bi pokazali valjanost, profesionalni selidbe moraju imati licencu. S druge strane, lokalnim pokretačima upravljaju njihove države, a ne savezna vlada. Međutim, propisi o premeštanju i zahtevi za licencu razlikuju se od države do države.

Koliko dugo traje dobijanje ponude za preseljenje i skladištenje? – Mogu Vam dati cenu telefonom ili putem e-mail bez posete Vašem domu ili pregleda Vaših proizvoda. Ovi različiti citati su često netačni. Raspitajte se o sprovođenju vizuelnog istraživanja. Neophodno je pribaviti potpunu ponudu u kojoj su navedeni kompletni troškovi prenosa i druge usluge kompanije. Čak i ako su besplatni, izbegavajte neobavezujuće procene.

Da li osiguranje pokriva kompaniju za selidbe? – Jedno od prvih pitanja koje treba da postavite selidima sa kompletnom uslugom je o njihovim opcijama osiguranja. Kada potpišete tovarni list, obično vam se daje besplatno pokriće osnovne ograničene odgovornosti. Ako želite dovoljnu zaštitu od oštećenja ili gubitka, zatražite važeće osiguranje selidbe od Vaše kompanije za selidbe.

Da li treba da platim depozit? - Prilikom zakazivanja usluga, većina profesionalnih selidbe želi depozit. Prenosni depoziti izbegavaju otkazivanje u poslednjem trenutku, što remeti užurbani raspored selidbe i negativno utiče na druge klijente. Kao rezultat toga, depozit za selidbu i skladištenje treba da pokrije sve gubitke ako klijent otkaže preseljenje.

Svako selidbeno preduzeće ima svoju politiku depozita za rezervaciju. Depozit za rezervaciju ne bi trebalo da bude veći od 20% ukupne očekivane cene selidbe. Nikada ne plaćajte selidbenu kompaniju u potpunosti ili sa značajnim depozitom; platite ih tek nakon što sve vaše stvari bezbedno i neoštećeno stignu u Vaš novi dom.

064 0122 709