kutije-pakovanje-za-selidbe-beograd

Pakovanje za selidbe – označavanje kutija

Kada se spremate za selidbu, važno je da dobro organizujete svoje stvari kako biste olakšali proces raspakivanja na odredištu. Jedan od najbitnijih koraka u ovom procesu je označavanje kutija. Označene kutije omogućavaju vama i radnicima koji pomažu u selidbi da znaju tačno šta se nalazi u svakoj kutiji, kao i kako se rukovati s njima.

Evo nekoliko saveta za pravilno označavanje kutija prilikom pakovanja za selidbu:

 1. Koristite jasne i vidljive oznake – Koristite trajne markerima ili nalepnice za označavanje kutija. Pišite velikim slovima da bude lako čitljivo. Neka oznake budu jasne i vidljive kako bi ih svi mogli lako uočiti.
 2. Označite sadržaj i prostoriju – Napišite kratki opis sadržaja kutije, na primer “kuhinjski pribor” ili “knjige”. Takođe napišite u kojoj prostoriji kutija pripada, na primer “spavaća soba” ili “dnevna soba”. To će vam pomoći da raspakujete kutije u pravom prostoru na odredištu, i takođe će biti od pomoći radnicima koji pomažu u selidbi prilikom prenosa kutija u odgovarajuće prostorije.
 3. Posebno označite lomljive predmete – Ako imate lomljive predmete koji zahtevaju posebnu pažnju tokom transporta, označite kutije s posebnim simbolom ili napišite “lomljivo”. Na taj način će svi biti obavešteni da postoji potreba za pažnjom prilikom rukovanja tom kutijom.
 4. Popis inventara – Ako želite biti dodatno organizovani, možete praviti popis inventara svih kutija koje pakujete. Napravite popis svih brojeva kutija i šta se nalazi u svakoj od njih. Na taj način ćete lako pratiti svoje stvari i biti sigurni da ste ništa ne ostavili iza sebe.

Koristite široki flomaster – marker i označite kutije za selidbe

Jasno označite svoje ime, sobu u koju treba da ide i sadržaj na svakoj kutiji.
Na predmetima koji se mogu oštetiti navedite „LOMLJIVO“, „OVAJ KRAJ“ po potrebi.

Profi selidbe Beograd – naši saveti za lakšu selidbu

Većina agencija za selidbe u Beogradu u predlaže da započnete sa sezonskim stvarima za pakovanje. Zatim spakujte stvari koje se retko koriste. Ostavite do poslednjeg trenutka stvari koje će Vam trebati do dana selidbe. Evo još korisnih saveta za preseljenje:

 • Prazne fioke lomljivih, neprevoznih predmeta i svega što bi moglo probušiti ili oštetiti druge predmete.
 • Spakujte slične predmete zajedno. Na primer, nemojte u istu kutiju za selidbe  spakovati delikatnu figuricu od porcelana sa tavama od livenog gvožđa.
 • Držite sve delove ili parove stvari na okupu. Na primer, vešalice za zavese, zavrtnji za ogledala i drugi sitni hardverski predmeti treba da se stave u plastične kese i zalepe ili sigurno prikače za proizvod kojem pripadaju.
 • Navijte električne kablove, pričvršćujući ih tako da ne vise.
 • Umotajte predmete pojedinačno u čisti papir; koristite papirnati papir, papirne ubruse ili čak maramice za lice za fini porcelan, kristal i nežne predmete. Omotani papir u boji skreće pažnju na vrlo male stvari koje bi se inače mogle izgubiti u kartonu. Koristite dvostruki sloj novinskog papira za dobro spoljno umotanje.
 • Koristite novine samo za amortizaciju. Mastilo i olovo se može utrljati i umetnuti u fini porcelan.
  Stavite sloj drobljenog papira od 5 cm na dno kartona od kutije za selidbe za amortizaciju.
 • Napravite slojeve sa najtežim stvarima na dnu, srednje težine pored i najlakšim na vrhu. Kako se svaki sloj završi, prazna mesta čvrsto popunite zdrobljenim papirom i dodajte još usitnjenog papira da biste napravili ravnu podlogu za sledeći sloj ili kao pregrade koristite listove kartona isečene iz kartona.
 • Peškiri i lagani pokrivači takođe se mogu koristiti za podmetače i jastuke. Što je krhkiji predmet, potrebno je više jastuka. Obavezno ostavite nepokrivene oštre ivice, ivice ili naplatke.
 • Male, krhke, pojedinačno umotane predmete spakujte odvojeno ili nekoliko zajedno u male kutije, ublažujući zdrobljenim ili iseckanim papirom. Stavite male kutije u jednu veliku kutiju, ispunjavajući prostore drobljenim papirom.
 • Ograničite težinu kartonskih kutija na oko 30 kilograma. Izbegavajte preopterećenje kartona, ali težite čvrstom pakovanju koje će sprečiti pomeranje predmeta; poklopac treba da se lako zatvori bez sile, ali ne treba da se savija prema unutra.
 • Kartone dobro zatvorite trakom, osim onih koji sadrže predmete koji moraju biti otvoreni za pregled rukovaoca kombijem.
 • Kad završite sa svakom kutijom, navedite sadržaj na bočnoj strani kutije (radi lakšeg pregleda dok je složen) i u posebnu beležnicu. Možda ćete takođe želeti da numerišete i/ili kodirate kartonske kutije.
 • Navedite svoje ime i sobu u koju treba dostaviti svaku kutiju na odredište. Zalepite znak na vrata svake prostorije na odredištu koji odgovara nalepnicama na kartonu, tako da radnici za selidbe mogu kutije brzo uneti u odgovarajuće prostorije.
 • Stavite posebnu oznaku (broj 1 ili slovo A) na kartonske kutije koje želite prvo otpakovati na odredište.

Pravilno označavanje kutija prilikom pakovanja za selidbu je ključno za olakšavanje celokupnog procesa. To vam pomaže da organizujete svoje stvari na odredištu, štiti vaše dragocenosti tokom transporta, i pruža jasan sistem za sve uključene u selidbu. Uz malo pažnje i planiranja, možete se uveriti da sve kutije budu pravilno označene i spremne za bezbrižno preseljenje.