Prevoz klavira, sefova,TA peći, vitrina

Prevoz klavira, sefova,TA peći, vitrina

Prevoz klavira, sefova, TA peći, vitrina

Pored usluga klasičnih selidbi (nameštaj, pokućstvo) naša firma se bavi i prevozom teških predmeta.

U teške - specijalne predmete spadaju svi predmeti čija težina prelazi 120kg (TA peći, sve vrste klavira, različite industrijske mašine, rashladne vitrine, sefovi-kase…)

Prilikom prevoza teških predmeta najteži deo posla je: iznošenje predmeta iz objekta, utovar u vozilo, istovar iz vozila i unošenje u objekat (tj. postavljanje u položaj koji Vi odredite).

Mnogi imaju glavobolju kada je potrebno da presele neki od teških predmeta. Nemojte da očajavate, jednim pozivom će te rešiti problem, pozovite nas.

Ne postoji predmet koji uigrani tim naših radnika nije uspeo da preseli, a neko posle nas jeste. Dok se dosta često dešava da budemo pozvani da odradimo posao koji ekipa pre nas nije uspela. Teško je opisati oduševljenje klijenata kada vide kako naši iskusni radnici sa lakoćom prenose predmet koji manje iskusna ekipa nije uspela ni da pomeri, uprkos velikim naporima.

Selidba klavira

Među prevozom specijalnih tereta izdvaja se usluga koju najčešce vršimo, a to je prevoz klavira tj. selidba klavira.

Klaviri se prema nameni i veličini dele na:

• Pijanino je najmanji klavir (ne računamo električne klavire) napravljen je za kućnu upotrebu. Prosečna težina ovih instrumenata je od 190 do 250kg.
• Polukoncertni klavir se takođe najčešće koristi za kućnu upotrebu. Prosečna težina ovog instrumenta je od 270 do 370kg.
• Koncertni klavir kao sto samo ime kaže se koristi u koncertnim halama. Dužina ovih instrumenata najčešće je oko 260cm, a prosečna tezina od 380 do 490kg, a postoje i primerci čija težina prelazi 550kg.

Klavir nije nameštaj, klavir je veoma osetljiv instrument, a takođe nije nimalo jeftin. Nošenje klavira treba prepustiti profesionalcima.

U slučaju da klavir nose ljudi koji nemaju iskustva u nošenju klavira, može doći do oštećenja klavira kako spolja, tako i iznutra, može doći do oštećenja zidova stana, ulaznih vrata. Najgore bi bilo da se neko povredi prilikom nošenja Vašeg klavira (nažalost i to se dešava, a te povrede nisu nimalo naivne). Zato nemojte rizikovati, pozovite nas da prenesemo Vaš klavir.

Naši radnici poseduju neophodno iskustvo i tehniku za nošenje klavira (do sada smo uspešno preselili preko 120 klavira različitih dimenzija).

Pre nošenja svaki klavir propisno zaštitimo (zaštitnim kartonom i streč folijom). Za nošenje klavira koristimo kolica specijalno izrađena za tu svrhu i trake za nošenje tereta. Klavir ne spuštamo na stepenište u toku nošenja tako da sigurno nećemo oštetiti točkice Vašeg pijanina.

Kada je u pitanju prevoz polukoncertnog ili koncertnog klavira, pre nošenja skidamo nogice klavira, a montiramo ih tek kada klavir unesemo u željenu prostoriju. Klavir uvijamo u ćebad i zaštitne kartone pomoću streč folije i lepljivih traka, na taj način ga efikasno štitimo od mogućih oštećenja.

Pažnja!!! pre nego sto nas angazujete za prevoz klavira obavezno proverite: da li klavir sa svojim dimenzijama fizički može da prođe do prostora u koji nameravate da ga preselite (obratite pažnju na usko stepenište, uska vrata, uske hodnike), da li klavir može da stane u prostoriju u koju želite da ga smestite itd.

Cena prevoza klavira i drugih teskih predmeta

Cena prevoza klavira i drugih teških predmeta zavisi od sledećih faktora:

  • Težine predmeta koji se prevozi
  • Udaljenosti mesta utovara od mesta istovara
  • Broja spratova na mestu utovara, odnosno na mestu istovara
  • Od broja radnika koji su potrebni za nošenje

Prevoz teških predmeta se tarifira nevezano u odnosu na selidbu, tj. ako u okviru selidbe celog stana selite i neki predmet iz kategorije teških predmeta za njega se plaća dodatna cena.

Primer: selidba kompletnog stana sa Banovog brda 2 sprat na Novi Beograd 1 sprat Vas košta 12.000 dinara, u cenu selidbe nije uračunat prevoz Vaše TA peći od 4,5kw.

Samo prevoz TA peći 4,5kw (kombi sa radnicima za nošenje) na toj istoj lokaciji kosta 4.500 dinara.

Međutim ako TA peć prevozimo u toku selidbe celog stana na osnovnu cenu selidbe od 12.000 doplaćujete umesto 4.500 još 2.500 za nošenje TA peći. Tako da Vas sve ukupno košta 14.500 dinara.

064 0122 709