«

»

Prevoz klavira, sefova,TA peći, vitrina

Pored usluga klasičnih selidbi (namestaj, pokućstvo) nasa firma se bavi i prevozom teskih predmeta.

U teske-specijalne predmete spadaju svi predmeti cija tezina prelazi 120kg (TA peci, sve vrste klavira, razlicite industrijske mašine, rashladne vitrine, sefovi-kase…)

selidbe-klaviraPrilikom prevoza teskih predmeta najtezi deo posla je:iznosenje predmeta iz objekta,utovar u vozilo,istovar iz vozila i unosenje u objekat(tj postavljanje u polozaj koji vi odredite).

 Mnogi imaju glavobolju kada je potrebno da presele neki od teskih predmeta. Nemojte da očajavate, jednim pozivom ce te rešiti problem, pozovite nas.

 Ne postoji predmet koji uigrani tim nasih radnika nije uspeo da preseli,a neko posle nas jeste.Dok se dosta cesto desava da budemo pozvani da odradimo posao koji ekipa pre nas nije uspela.Tesko je opisati odusevljenje klijenata kada vide kako nasi iskusni radnici sa lakocom prenose predmet koji manje iskusna ekipa nije uspela ni da pomeri,uprkos velikim naporima.

Selidba klavira

Medju prevozom specijalnih tereta izdvaja se usluga koju najcesce vrsimo a to je prevoz klavira tj selidba klavira.

Klaviri se prema nameni i velicini dele na:

• Pijanino je najmanji klavir (neracunamo el. klavire) napravljen je za kucnu upotrebu. Prosecna tezina ovih instrumenata je od190 do 250kg.

• Polukoncertni klavir se takodje najcesce koristi za kucnu upotrebu. Prosecna tezina ovog instrumenta je od270 do 370kg

• Koncertni klavir kao sto samo ime kaze se koristi u koncertnim halama.Duzina ovih instrumenata najcesce je oko 260cm,a prosecna tezina od 380 do 490kg,a postoje i primerci cija tezina prelazi 550kg.

Klavir nije namestaj, klavir je veoma osetljiv instrument a takodje nije nimalo jeftin. Nosenje klavira treba prepustiti profesionalcima.

U slucaju da klavir nose ljudi koji nemaju iskustva u nosenju klavira, moze doci do ostecenja klavira kako spolja, tako i iznutra, moze doci do ostecenja zidova stana, ulaznih vrata. Najgore bi bilo da se neko povredi prilikom nosenja vaseg klavira (nazalost i to se desava, a te povrede nisu nimalo naivne). Zato nemojte rizikovati, pozovite nas da prenesemo vas klavir.

Nasi radnici poseduju neophodno iskustvo i tehniku za nosenje klavira (do sada smo uspesno preselili preko 120 klavira razlicitih dimenzija).

Pre nosenja svaki klavir propisno zastitimo (zastitnim kartonom i strec folijom). Za nosenje klavira koristimo kolica specijalno izradjena za tu svrhu i trake za nosenje tereta. Klavir ne spustamo na stepeniste u toku nosenja tako da sigurno necemo ostetiti tockice vaseg pijanina.

Kada je u pitanju prevoz polukoncertnog ili koncertnog klavira, pre nosenja skidamo nogice klavira a montiramo ih tek kada klavir unesemo u zeljenu prostoriju. Klavir uvijamo u cebad i zastitne kartone pomocu strec folije i lepljivih traka,na taj nacin ga efikasno stitimo od mogucih ostecenja.

Paznja!!! pre nego sto nas angazujete za prevoz klavira obavezno proverite: da li klavir sa svojim dimenzijama fizicki moze da prodje do prostora u koji nameravate da ga preselite (obratite paznju na usko stepeniste, uska vrata, uske hodnike), da li klavir moze da stane u prostoriju u koju zelite da ga smestite itd.

Cena prevoza klavira i drugih teskih predmeta

Cena prevoza klavira i drugih teskih predmeta zavisi od sledecih faktora

  • Tezine predmeta koji se prevozi
  • Udaljenosti mesta utovara od mesta istovara
  • Broja spratova na mestu utovara,odnosno na mestu istovara
  • Od broja radnika koji su potrebni za nosenje

Prevoz teskih predmeta se tarifira nevezano u odnosu na selidbu, tj ako u okviru selidbe celog stana selite i neki predmet iz ktegorije teskih predmeta za njega se placa dodatna cena.

Primer: selidba kompletnog stana sa b. brda2sprat na n.beograd1sprat vas kosta 12000dinara,u cenu selidbe nije uracunat prevoz vase TApeci od 4,5kw.

Samo prevoz TApeci 4,5kw (kombi sa radnicima za nosenje) na toj istoj lokaciji kosta 4500 dinara

Medjutim ako TApec prevozimo u toku selidbe celog stana na osnovnu cenu selidbe od 12000 doplacujete umesto 4500 jos 2500 za nosenje TA peci. Tako da vas sve ukupno kosta 14500 dinara.